Thrillers en Reviews

Thrillers

Thrillers en Reviews

Koude Dood

De thriller Koude Dood verschijnt in september 2024. 

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

U kunt het boek alvast preorderen via onderstaande knop. 

 

Thriller Missoula thriller

Missoula

De thriller Missoula is zaterdag 11 februari jl. verschenen. 

Flaptekst Missoula 

Britta Mahler werkt als cold case expert bij de FBI in New York. De inval waarbij ze assisteert loopt volledig mis en door het trauma dat ze daarbij oploopt, strandt haar relatie. Gedesillusioneerd keert ze terug naar haar geboorteplaats Missoula. 

Een oud-collega van het FBI-kantoor in Missoula vraagt haar de dood van een jonge vrouw te onderzoeken. De zaak kent veel overeenkomsten met een aantal moorden uit het verleden. De vraag rijst of er een seriemoordenaar actief is.  

Tijdens de bloedstollende zoektocht naar de moordenaar vindt Britta het dagboek van haar oudoom Otto Mahler. Ze duikt in zijn schimmige verleden, dat teruggaat naar het begin van de Tweede Wereldoorlog. Britta’s onderzoeken wekken de interesse van een machtige organisatie die geweld niet schuwt om haar belangen veilig te stellen. Welk plan probeert de groepering geheim te houden? 

Als haar verbroken relatie een verrassende wending neemt, moet Britta de belangrijkste beslissing van haar leven maken. 

Novitsjok

Op zaterdag 14 mei 2022 is mijn tweede thriller ‘Novitsjok’ verschenen.

Over ‘Novitsjok’

Eind 1989 ontsnapt CIA-agente Linda Brown in Abchazië op spectaculaire wijze aan Sovjetgeneraal Alexander Makarov. Ze verdwijnt samen met een groot aantal ampullen met het zenuwgas Novitsjok 11. 

Dertig jaar later wil de Zweedse milieuorganisatie Renad Värld de overbevolking van de aarde terugdringen door de inzet van hetzelfde zenuwgas. De Zweden vragen Makarov de ampullen te traceren. Hij accepteert de lucratieve opdracht, maar houdt er een eigen, duistere, agenda op na. 

In Berlijn krijgt rechercheur Monika Hedegaard een huiveringwekkend plan van de vroegere Oostduitse staatsveiligheidsdienst Stasi onder ogen dat in een archief is gevonden. Samen met haar zus Isabel stelt ze een onderzoek in naar de achtergrond ervan. Ze stuiten daarbij al snel op Linda Brown en besluiten hun krachten te bundelen. Om te voorkomen dat Makarov in het bezit komt van het zenuwgas, infiltreren Isabel en Linda in Abchazië, een regio die tot 1992 onder Georgië viel. De generaal lijkt hen echter steeds een stap voor te zijn. Wat houdt Linda voor Isabel verborgen? 

Tijdens een zinderende finale in een verlaten mijnstad komt de schokkende waarheid aan het licht. 

 

Sønderho

Mijn thriller Sønderho is nu overal te koop: bij uw lokale boekhandel en online. Via de knop ‘bestellen’ kunt u het boek ook bestellen. U ontvangt desgewenst een gesigneerd exemplaar. 

Over ‘Sønderho’

Een vermoorde vrouw die op haar lijkt en een gecodeerde dreigbrief van haar vader: Monika Hedegaard, rechercheur bij de politie van Kopenhagen, linkt deze twee zaken aan elkaar. Door een niet te verklaren DNA-match met het slachtoffer wordt Monika al snel van het onderzoek gehaald. Samen met haar zus Isabel begint ze een eigen onderzoek.

Onderzoeksjournalist Owen Cuperus stuit bij een dossieronderzoek op het geheime Britse persoonsverwisselingprogramma ‘GenMedical’ uit de Tweede Wereldoorlog. In een map vindt hij een link naar Isabel. Owen neemt contact met haar op. De onderzoeken van Monika en Isabel en dat van Owen blijken meer raakvlakken te hebben. Ze bundelen hun krachten om een gevaarlijke tegenstander het hoofd te bieden. Tijdens een confrontatie in een oud laboratorium in Sønderho, een dorpje op het Deense waddeneiland Fanø, waar niets is wat het lijkt en het verleden opnieuw tot leven lijkt te komen, vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. 

Wrede winters

Wrede winters

Op zaterdag 29 mei 2021 verscheen de verhalenbundel ‘Wrede Winters’ met 21 korte verhalen met het thema ‘Wrede Winters’. 

Mijn verhaal ‘ De Zwarte Schuur’ dat in de bundel is geplaatst vertelt het verhaal van een persoon met een depressie. We volgen het personage op zijn levenspad terwijl hij/zij probeert te achterhalen waar het in zijn/ haar leven fout gegaan is. De kou en eenzaamheid die het personage tijdens deze reis voelt zijn haast tastbaar. 

De Zwarte Schuur in het verhaal staat voor een vervelende periode in iemands leven waar we vroeg of laat allemaal tegen aan lopen.  Of dat nu een depressie, ontslag of verlies is. 

‘Wrede Winters’ is te bestellen via uw boekhandel, Bol.com of via Godijn Publishing.

 

Meld je aan voor de

Nieuwsbrief