Persbericht contractondertekening

PERSBERICHT 8 februari 2021

Fedor de Groot: Schrijven als uitlaatklep

Debuterend schrijver Fedor de Groot uit Den Hoorn heeft zaterdag 23 januari bij uitgeverij Godijn Publishing (Hoorn) zijn eerste boekcontract getekend. Zaterdag 9 oktober zal hij in Woerden de thriller ‘Sønderho’ presenteren.

Fedor (1967) zocht een uitlaatklep voor de stress en druk die hij ervoer in zijn werk in de
autobranche. Hij startte daarom zijn ‘schrijverscarrière’ pas in 2017, maar eerder al verschenen een dialoog en enkele gedichten van zijn hand in bundels. Naast de thriller ‘Sønderho’ verschijnt in 2021 ook het korte verhaal ‘De zwarte schuur’ in de bundel ‘Wrede Winters’ (Godijn Publishing). De docent en medecursisten van de schrijfopleidingen die hij bij Querido Academie in Amsterdam heeft gevolgd, roemen Fedor om zijn filmische schrijfstijl en zijn inzet om zich te verbeteren. De spannende combinatie van (fictieve) historische gebeurtenissen en hedendaagse technieken in ‘Sønderho’ doen denken aan de boeken van de Amerikaanse thrillerschrijver Clive Cussler.

Over ‘Sønderho’
Een vermoorde vrouw die op haar lijkt en een gecodeerde dreigbrief van haar vader: Monika Hedegaard, rechercheur bij de politie van Kopenhagen, linkt deze twee zaken aan elkaar. Door een niet te verklaren DNA-match met het slachtoffer wordt Monika al snel van het onderzoek gehaald. Samen met haar zus Isabel begint ze een eigen onderzoek.

Onderzoeksjournalist Owen Cuperus stuit bij een dossieronderzoek op het geheime
persoonsverwisselingprogramma ‘GenMedical’ uit de Tweede Wereldoorlog. In een map vindt hij een link naar Isabel. Owen neemt contact met haar op. De onderzoeken van Monika en Isabel en dat van Owen blijken meer raakvlakken te hebben. Ze bundelen hun krachten om een gevaarlijke tegenstander het hoofd te bieden. Tijdens een confrontatie in een oud laboratorium in Sønderho,
een dorpje op het Deense waddeneiland Fanø, waar niets is wat het lijkt en het verleden opnieuw tot leven lijkt te komen, vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.


 

Noot voor de redactie: meer informatie bij Fedor de Groot, 06-48458802, fedordegroot@gmail.com.
www.fedordegroot.nl